eToro anmeldelse

eToro er en av bransjens største investeringsnettverk og handelsplattformer. Her er det mulig å handle alt fra kryptovaluta, valutaer, indeks, aksjer og CFD-er. eToro er også en av verdens største plattformer når det kommer til sosiale samhandlinger mellom traders og private investorer. Her er det mulig å diskutere strategier og gi tips. Over tre millioner tradere fra hele verden har samlet seg på denne investerings- og handelsplattformen.

Noe som skiller eToro fra andre handelsplattformer, er muligheten til å benytte verktøyet «copy trading». Dette betyr enkelt at det er mulig kopiere strategier fra andre populære og vellykkede tradere. Det sosiale aspektet som gir muligheter for diskusjon, deling av tips og erfaringer, er også et moment som gjør at eToro har klart å få et fortrinn på markedet.

På eToro vil du også få din egen portefølje og det er mulig å bli en «top trader» på plattformen. Dersom du ønsker å bruke kopierings metoden får du muligheten til å kopiere porteføljen til andre traders. Da kan da velge mellom to alternativer. Det første alternativet er å kopiere porteføljen til de traderne som lykkes mest. Det andre alternativet går ut på å kopiere strategier fra markeds porteføljer.

Vi skal nå ta et dypdykk i denne handelsplattformen og se hva de har å by på til sine kunder og brukere. Vi skal se på alt fra design og brukervennlighet, til kundeservice og investeringsmuligheter. Dette er en av de mest populære handelsplattformene på markedet i dag og derfor er det mange nybegynnere som ønsker å vite mer om hvordan plattformen fungerer.

Hva er eToro?

eToro ble som mange andre handelsplattformer grunnlagt i Tel Aviv, Israel. Foretaket som ligger bak selskapet heter eToro Group Limited, og dette ble skapt i 2006. Året etterpå så plattformen dagens lys og åpnet sine digitale dører til sultne investorer. Helt siden sin lansering har plattformen utviklet og modernisert seg i takt med forbrukerens behov.

I 2012 ble det mulig for tradere og investorer og handle med blant annet valuta, råvarer og aksjer. Året etter lanserte eToro sin egen mobilapplikasjon og åpnet for en mer mobil og modernisert måte å trade på. I de senere årene introduserte de sitt kjente trademark-produkt, Copy Portfolio. Dette produktet fortsetter å utvikle seg og åpner stadig nye dører for tradere.

eToro er en handels- og investeringsplattform som baserer seg på CFD-handel. I prinsippet betyr dette at du ikke betaler kurtasje eller gebyrer, da det handler om å kjøpe og selge relativt fort. Ved for eksempel aksjehandel vil du slippe å betale kurtasje. I stedet betaler du en noe høyere spread enn hva du ville gjort dersom du handlet direkte på en børs.

En fordel med CFD-handel er at det gir investorer muligheten til å slippe unna høye utgifter som ofte kommer ved utenlandske aksjer. Dette kan være alt fra kurtasje og depotgebyrer. Med CFD-handel slipper tradere å bekymre seg for dette, da de ikke kjøper seg inn som deleier i ulike bedrifter. CFD-handel er simpelthen spekulering i børsen og utviklingen.

Hvilke investeringsmuligheter har eToro?

eToro kan tilby en rekke investeringsmuligheter innenfor CFD-handel. Her vil du finne markedets mest populære produkter. På plattformen finner du gode oversikter over de ulike produktene, og hvert produkt kommer med mye nyttig informasjon som kommer godt med både for nybegynnere og erfarne trader. De ulike kategoriene finner du på venstre side av skjermen under «Trade Markets».

eToro operer med det som kalles for CFD-handel. Her har du mange valgmuligheter av finansielle instrumenter og produkter. Det er nemlig mulig å investere i over 1 000 ulike produkter, fordelt på en rekke kategorier. I skrivende stund består disse produktene av syv råvarer, tolv indekser, 53 ETF-er, en rekke enkeltaksjer og 49 valutakryss.

Selv om det finnes andre plattformer som tilbyr flere investeringsmuligheter, har eToro en fordel da de kan tilby de mest populære produktene på markedet. Dette inkluderer kjente og populære kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum. Det er mulig å i investere i aksjer, råvarer, kryptovaluta, børsnoterte fond eller ETF-er, indeks og valutaer.

Vi skal nå se nærmere på noen av produktene eToro kan tilby innenfor de ulike kategoriene. Her er det viktig å huske på at produkter og tilbud kan endre seg over tid, og derfor vil det alltid lønne seg å sjekke ut plattformen selv, før du eventuelt oppretter en bruker her.

Indeks

Når det kommer til indekser, er det mulig å handle fra tolv ulike indekser. Disse er fra noen av de største børsene i verden og her kan vi nevne blant annet Kina og Australia. Dessverre er det ingen muligheter for å handle med skandinaviske indekser i skrivende stund, men dette kan endre seg over tid.

Råvarer

Nå er det mulig å handle med syv ulike råvarer på eToro. Denne kategorien består av olje, platina, palladium, naturgass, kobber, gull og sølv. Selv om det finnes andre plattformer som kan tilby flere valgmuligheter her, har eToro valgt å fokusere på de råvarene som er mest populært på markedet.

Råvarer er et populært finansielt instrument, da det er mange ulike faktorer som vil påvirke prisene på råvarene. Her opplever mange tradere at prisene svinger seg stort fra dag til dag, hvilket kan være et spennende moment for aktive investorer og tradere.

Valuta

eToro gir brukerne mulighet til å handle i rundt 50 ulike valutakryss. Dette burde være mer enn nok til å dekke behovet for selv den mest erfarne investoren. De største valutakryssene på eToro er EUR/USD og GBP/USD.

Det er også mulig å handle med kryptovaluta på eToro. Her finner du noen av markedets mest populære kryptovalutaer, blant annet Bitcoin hvilket var den første kryptovalutaen som ble lansert.

Les også: Nettavisen sin guide om kryptovaluta

Aksjer

Dersom du er interessert i aksjehandel, vil du nok like deg på eToro. Her er det nemlig mulig å handle rundt 1 000 større likvide aksjer som er CFD-basert. Disse kommer fra noen av de største børsene som blant annet Sveits, Italia, England, Spania, Tyskland og ikke minst USA. På plattformen finner du en god og oversiktlig liste over de tilgjengelige aksjene.

Hvilke funksjoner har eToro?

Handelsplattformen har en rekke spennende funksjoner som kan være til god hjelp for både nybegynnere og erfarne investorer. I tillegg finnes det en rekke verktøy som er spesiallaget for hver enkelt kunde, slik at det blir lettere å få en oversikt over de markedene som er aktuelle for akkurat deg. Her kan vi blant annet nevne den nyttige funksjonen «My Watchlist».

«My Watchlist» er en personlig liste som gir deg oversikt over ulike kurser for et knippe utvalgte produkter. Denne listen kan hver kunde tilpasse etter egne ønsker. Det er også mulig å opprette sine egne lister for aktuelle produkter og marked. En annen nyttig funksjon er kursalarmer. Dette blir kalt for «alerts» og vil gi deg en varsling når dine gitte nivåer brytes.

Disse push varslene kan selvfølgelig personliggjøres etter dine ønsker. Ved å benytte deg av knappen «Set Price Alerts», kan du slå på push varslinger på ulike kurslister. Listen kan tilpasses og du kan enkelt flytte produkter mellom lister eller fjerne dem. Ved hjelp av «Trade Markets» kan du finne nye produkter du ønsker å få varslinger på.

Du har også en nyhetsstrøm som vil fortelle deg hva andre tradere og investorer har å si om ulike marked. Her får du også muligheten til å se på andres porteføljer og populære investorer. Disse kommentarene vil være på engelsk, men nyhetsstrømmen er oversiktlig. De ulike finansielleinstrumentene vil også inneholde informasjon som grafer og praktiske analyser.

Kundeservice

Som kunde liker vi å vite at vi blir godt ivaretatt dersom vi skulle ha et spørsmål eller andre generelle henvendelser. Dette er viktig uansett hvilket firma eller bransje vi er kunde for, og dette har eToro skjønt. Handelsplattformen setter nemlig kundeservice høyt på sin prioriteringsliste, og tilbyr derfor flere ulike former for kontaktmuligheter.

En stor fordel med eToro sin kundeservice, er at du ikke behøver å være innlogget eller kunde for å kontakte dem. Dette betyr at potensielle kunder og nye brukere kan få svar på spørsmål og hjelp, før de bestemmer seg for å åpne en konto. Dette kan gjøres ved å opprette en sak gjennom kundeservice-siden til plattformen.

Inne på kundeservice-siden finner du også en liste med svar på ofte stilte spørsmål. Dette er en stor fordel da det kan spare både deg og kundeservice-teamet for mye tid. Ta gjerne en titt gjennom denne listen før du kontakter kundeservice. Skulle du fortsatt ha behov for å snakke med en medarbeider, kan du gjøre dette ved å opprette en sak eller benytte deg av live chat-funksjonen.

Dersom du oppretter en sak vil du bli kontaktet av kundeservice-teamet når de vet hvordan de kan hjelpe deg. Har du en henvendelse som haster, vil det lønne seg å benytte live chat-funksjonen – her får du raskest mulig hjelp. eToro kan tilby kundeservice på kinesisk, arabisk, italiensk tysk og fransk så vel som engelsk. For norske kunder vil det være engelsk som gjelder.

Design

På eToro kan gjøre handel både gjennom den webbaserte plattformen, så vel som på mobil og andre smart enheter. Siden sin oppstart har eToro utviklet seg i takt med behovet til forbrukeren. Derfor ble det i 2015 mulig å handle på plattformen via mobiler og nettbrett. Siden lanseringen av de mobilløsningene, har eToro passet på å oppdatere og utvide disse plattformene.

eToro er en særdeles brukervennlig plattform. Her er det mulig å veksle mellom ulike enheter, slik at du enkelt kan gjøre handler og investeringer når det passer deg best. Dersom du er på farta eller på ferie, kan du enkelt bytte mellom ulike enheter uten noen problemer. Brukeropplevelsen vil være lik på alle de ulike løsningene.

Designet bære preg av brukervennlighet og enkle farger. Her blir du ikke bombardert med forstyrrende elementer og plattformen har valgt å holde fargepaletten enkel med grånyanser og et hint av grønn for å ivareta merkevaren. Designet er med på å skape en brukervennlig opplevelse og det er enkelt å navigere seg rundt på de ulike sidene.

På nettsiden finner du oversiktlige menyer som viser deg hvordan du finner frem til porteføljen din, nyhetsstrømmen, diverse kurslister og markeder, samt hvilke tradere du kan kopiere og følge. Veien til kundeservice er også enkel å finne. Designet er både moderne og brukervennlig, og gjør det enkelt for brukeren å utføre handler og finne frem til de viktigste funksjonene.

Hva er fordelene med eToro?

En stor fordel med eToro er at du har muligheten til å logge inn på en virtuell konto. Dette kan på mange måter sammenlignes med en demo konto, som er skapt for å la deg bli kjent med plattformen og funksjonene. Dersom du er usikker på om dette er plattformen for deg, vil det lønne seg å teste ut en virtuell konto først.

En virtuell konto vil se ut som en vanlige konto, med unntak av de personlige funksjonene og elementene. Dersom du har en vanlig konto vil du blant annet få tilgang på noe som kalles for «My Watchlist». Dette er en liste som inneholder diverse kurser for ulike utvalgte produkter. Denne kan også tilpasset spesifikt for deg. Bortsett fra slik personlige funksjoner, vil en virtuell konto fungere som en vanlig konto.

En annen stor fordel med eToro, er antall brukere de har over hele verden. Her samles det over 3 millioner mennesker som alle er aktive tradere og investorer. Dette er et kvalitetsstempel i seg selv og sier noe om hvor troverdig og brukervennlig plattformen er. eToro er også en relativt enkel plattform med tanke på brukervennlighet, hvilket gjør at den egner seg godt for nybegynnere.

En av de største fordelene er utvalget av produkter og finansielle instrumenter det er mulig å handle med. Her finner du nemlig over 1 000 ulike produkter hvilket gir brukeren mange investeringsmuligheter. I tillegg finnes det en rekke gode verktøy som gjør det enklere å få en oversikt over de mange investeringsmulighetene som finnes her.

Hva koster eToro?

Dersom du ønsker å opprette en konto på eToro er dette helt gratis. Likevel kommer det en transaksjonsavgift som fungerer som en uttaks- og vekslingsavgift. Det kan også forekomme andre kostnader dersom du driver med CFD-handel eller andre verdipapirer og finansielle instrumenter.

På eToro vil det forekomme noen gebyrer, disse vil avhenge av hvilke type handel og tjenester du benytter deg av. Prisen kan variere og endre seg etter tid, derfor vil det alltid lønne seg å sjekke opp i hva de nåværende prisene er før du oppretter en konto. I skrivende stund vil de viktigste gebyrene å ta i betraktning være uttaksgebyr, kryptovaluta og CFD-er.

I skrivende stund koster det fem dollar og gjøre et uttak på eToro. Dette gebyret kan som sagt endre seg. Dersom du driver med aksjehandel og ETF-er, vil det derimot ikke forekomme noen gebyrer. I praksis vil dette si at du kan kjøpe en aksje i dag, selge den i morgen og deretter kjøpe en ny aksje dagen etter uten å betale noen form for gebyrer.

Kryptovalutaer kommer med et spread gebyr som ligger på rundt 0,75 %. Dersom du driver med gearede handler eller CFD-er, kommer disse også med et visst spread gebyr. Dette gebyret vil avhenge av hvilke type CFD du velger å investere i. Dersom priser og gebyrer er en stor faktor for deg, vil det derfor lønne seg å sjekke opp i disse før du eventuelt oppretter en konto.

Konklusjon

eToro ble grunnlagt i 2006 og åpnet sin digitale plattform allerede i 2007. Siden den gang har handels- og investeringsplattformen fortsatt å utviklet seg og kommet med innovative løsninger som har forandret måten tradere samarbeider og handler på. Nå er eToro blitt en av verdens største sosiale plattformer for traders, hvor mer enn tre millioner finansinteresserte mennesker samler seg for å dele tips og erfaringer, samt diskutere markeder og strategier.

På eToro er det mulig å handle med en rekke ulike finansielle instrumenter. Her finner vi noen av markedets mest populære produkter innen diverse kategorier som CFD-er, ETF-er, kryptovaluta, indeks, aksjer og valutaer. Det er også mulig å investere i andre verdipapirer og produkter. Et av plattformens største trekkplastre, er muligheten for «Copy Trading».

Dette er en handelsplattform som egner seg godt for nybegynnere, da det er mulig å kommunisere med en rekke andre investorer og tradere. Her kan du også benytte deg av verktøyet «Copy Trading» som lar deg kopiere strategier og taktikker fra noen av plattformens mest vellykkede tradere. Portefølje verktøyet har gjort dette mulig, og du kan også se hva andre tradere mener om produkter og markeder i nyhetsstrømmen.

Andre store fordeler med eToro finner vi i designet, kundeservicen og brukervennligheten. Her er det mulig å handle fra både desktop, mobil og nettbrett. Det er enkelt å bytte mellom de ulike enhetene, og dette har åpnet for nye og mer innovative måter å handle på. En rask og behjelpelig kundeservice samt et moderne og oversiktlig design, er alle elementer som gjør brukeropplevelsen bedre. eToro er en handelsplattform som passer godt for både nybegynnere og erfarne investorer.