IQ Option anmeldelse

IQ Option er en av de største handelsplattformene på markedet. I motsetning til mange andre handels- og investeringsplattformer, har IQ Option hovedkontoret sitt på den praktfulle øya Kypros. IQ Option har operert siden 2012 og har siden den gang fortsatt å utvikle seg og fokusert på innovative løsninger.

IQ Option kan by på en rekke investeringsmuligheter inne indeks, kryptovaluta og valuta, råvarer og aksjer. Dette er et selskap som stadig fortsetter å vokse og legge til rette for nybegynnere. IQ Option skiller seg ut fra andre handelsplattformer på en rekke aspekter. Det mest unike med plattformen er at de tilbyr et interaktivt opplæringsverktøy.

Opplæringsverktøyet kommer i regi av at IQ Option ønsker å fokusere på innovative løsninger. Her får du først og fremst en demo konto du kan bruke til å bli kjent med plattformens mange nyttige verktøy og løsninger. Dette er et godt verktøy for nybegynnere eller erfarne tradere som ikke er kjent med moderne handelsplattformer.

IQ Option kan også by på en rekke analyseverktøy og tekniske indikatorer. Slik vil traderne alltid være oppdatert på markedet de handler i. Det finnes også gode oversikt over aktuelle kurser, samt omfattende kartanalyser. IQ Option tilbyr også spennende nyheter som er relevant innenfor de ulike markedene.

IQ Option

Vi skal nå ta en nærmere titt på hva IQ Option kan by på av investeringsmuligheter og brukervennlighet. Det finnes mange handelsplattformer på markedet, og derfor kan det være vanskelig å navigere seg gjennom utvalget på egenhånd. I denne anmeldelsen skal vi blant annet gå gjennom ulike funksjoner og kundeservice, så vel som investeringsmuligheter og brukervennlighet.

Hvilke investeringsmuligheter har IQ Option?

Som trader har du mange spennende investeringsmuligheter på IQ Option. Her kan du blant annet trade og handle med aksjer, indekser, råvarer og valuta samt kryptovaluta. Dette er ikke det beste utvalget på markedet, men IQ Option skiller seg likevel ut da de kan tilby en rekke produkter innen de ulike finansielle instrumentene. Dette er også noen av de mest populære markedene som finnes i dag, og derfor er det mange tradere som tiltrekkes IQ Option.

Vi skal nå se nærmere på noen av de ulike finansielle instrumentene som tilbys av IQ Option, og hvordan disse fungerer. IQ Option baserer seg på CFD-handel, hvilket er noe ulikt vanlig investering og trading på de klassiske børsene. Det vil alltid være lurt å sjekke ut hvilke investeringsmuligheter IQ Option har på det tidspunktet du ønsker å registrere konto. Dette er nemlig en plattform som er i stadig vekst, og det kan fort komme nye muligheter på banen.

Aksjer

Som oftest er det aksjehandel vi først tenker på når vi snakker om trading og investering. Aksjehandel er et populært finansielt instrument på IQ Option, da det er muligheter for å handle og trade med de største amerikanske selskapene. Her kan vi blant annet nevne Amazon, Google og Netflix. Aksjer er noe de fleste av oss forbinder med investering og handel. Men aksjehandel med CFD fungerer noe annerledes.

Ved en klassisk aksjehandel vil kjøperen få en andel i selskapet han investerer i. Aksjekursen vil dermed stige eller synke alt ettersom om selskapet opplever overskudd eller møter problemer med produktene sine. Derfor kan vil det alltid foreligge en risiko for kjøper i klassiske aksjehandler. Dersom selskapet skulle møte motgang, vil kursen synke og verdien i aksjen også minimere.

Med CFD-handel slipper traderen å tenke på dette. Her handler det nemlig ikke om å investere i selve selskapet og få en andel. CFD går i hovedsak heller ut på å spekulere i kursen. Det vil derfor være mulig å kjøpe en aksje i dag, selge den i morgen, for så å kjøpe en ny aksje i et annet selskap dagen etterpå. CFD-handel er derfor ofte likt av daytradere og mennesker som aktivt handler daglig.

Valuta

Det er også mulig å handle med valuta på IQ Option. Kryptovaluta er et meget populært finansielt instrument, hvor du på IQ Option vil finne de mest populære enhetene. De siste årene har flere fått øynene opp for kryptovaluta, og interessen har ikke gått ned etter dette ble lansert på markedet. Med kryptovaluta må du ikke gå gjennom en finansiell institusjon eller bank. Dette er en digital valuta som kun eksisterer på nettet.

Når det kommer til kryptovaluta, vil du heller ikke kjøpe det underliggende instrument. På samme måte som med aksjehandel, vil du kun spekulere i kursen og du kan dermed ikke benytte deg av kryptovalutaen på andre steder. Dette virker noe rart for mange nybegynnere, men er en vanlig praksis ved valutahandel.

Råvarer

Er du interessert i å investere i råvarer? På IQ Option finnes det nemlig mange gode muligheter for dette. For mange er råvarer et interessant og spennende instrument å handle med. Her kan det nemlig fort oppstå store svingninger i pris fra dag til dag. Det er mye som kan påvirke prisen til en råvare, og derfor vil det lønne seg å lese seg godt opp og følge med på den råvaren du ønsker å trade med.

Det finnes et visst spenningsmoment når det kommer til råvarer. Her kan mye skje på kort tid og for mennesker som driver med daytrading eller aktiv handling, vil dette derfor være en attraktivt investeringsmulighet. Det er selvfølgelig mulig å kjøre en mer langsiktig investeringsstrategi på råvarer, men vi ser som oftest at her handler det om å kjøpe og selge raskt.

Kundeservice

Som kunde er det viktig å vite at vi bli ivaretatt og sett dersom et problem skulle oppstå. Derfor er det godt å vite at IQ Option kan tilby en behjelpelig supporttjeneste som er åpen 24/7. Du har mange muligheter når det kommer til kontakt her, og du kan dermed velge den løsningen du er mest konvertabel med.

IQ Option tilbyr blant annet kundeservice over telefon, hvilket er et unikt tilbud ikke mange andre handelsplattformer kan skilte med. Dessverre er ikke denne telefontjenesten tilgjengelig med norske kundeservicearbeidere, men dersom du er stødig i engelsk vil ikke dette være noe problem. Det er også mulig å få hjelp på spansk og portugisisk.

Du kan sende inn et spørsmål direkte på nettsiden. Denne informasjonen finner du under «Contact». Her velger du enkelt hvilken kategori spørsmålet ditt finner seg under, og dermed kan du skrive ned henvendelsen din. Ettersom det er mange kategorier å velge fra, kan du være trygg på at din henvendelse vil havne som en kompetent medarbeider som sikkert har vært borti en lignende henvendelse tidligere.

Du kan også velge å sende en e-post til IQ Option dersom du heller ønsker dette. Denne informasjonen finner du på nettsiden. Kundeservice vil alltid kunne bistå og hjelpe deg på best mulig vis, uansett hvilken løsningen du velger å gå for. Fordelen med at IQ Option tilbyr ulike alternativer, er at du kan velge den løsningen du er mest komfortabel med. Dette kompenserer for at det ikke er mulig å få hjelp på norsk eller et annet skandinavisk språk.

Design

IQ Option har et moderne og brukervennlig designet. Her er det lett å finne frem til de ulike sidene, og du vil alltid finne hovedmenyen øverst på nettsiden. IQ Option har valgt et moderne og profesjonelt fargepallett, hvilket gjør at nettsiden fremstår oversiktlig og funksjonell. Øverst finner du nyttig informasjon om selskapet, samt en hurtig-knapp til trading.

Under trading vil du få tilgang til de ulike markedene. Det finnes også mye informasjon om regulering og sikkerhet, hvilket mange brukere nok vil sette pris på. Dessverre er det ikke mulig å få nettsiden på norsk, men dette behøver ikke nødvendigvis være en ulempe. Ofte ser vi at handelsplattformer benytter seg av dårlige oversettelser, hvilket kan skape forvirringer og virke mot sin hensikt.

Skulle du likevel ønske å få nettsiden på et annet språk enn engelsk, har du muligheten til å bytte språket til svensk. Her se oversettelsene greie ut og dette kan være nyttig for dem som ikke er like stødig i engelsk. Nettsiden finnes på en rekke utvalgte språk, så vi skal derfor ikke se bort ifra at norsk er et språk som kan komme med tiden.

Alt i alt er nettsiden brukervennlig og legger til rette en for en god brukeropplevelse. Her vi du finne all den informasjonen du er på jakt etter, samt andre nyttige linker til sosiale medier og IQ Option sin egne blogg. For å logge inn eller registre deg som bruker, vil du alltid finne knappene for dette øverst i høyre hjørne. Disse er uthevet i en frisk farge som står i stil med merkevaren til IQ Option.

Hvordan opprette konto på IQ Option?

Dersom du ønsker å opprette en konto på IQ Option, vil dette være en enkel prosess. Registrerings-siden er relativt selvforklarende, og vil nok ikke oppleve forvirringsmomenter her. For å registrere deg som bruker må du kun fylle ut et enkelt skjema med dine personlige detaljer. Plattformer benytter seg av SSL-kryptering, slik at du aldri trenger å bekymre deg for at opplysningene dine kommer på avveie.

Etter du har fylt ut skjemaet, må du også verifisere din egen identitet. Dette er av sikkerhetsmessige årsaker og er en standard praksis på de fleste handelsplattformer som finnes i dag. For å kunne starte trygt med trading og investering, blir du deretter nødt å gjøre et innskudd. Det er her IQ Option skiller seg ut fra andre handelsplattformer på markedet.

Vanligvis vil det nemlig være et krav om et minimumsinnskudd på handelsplattformer. Dette foreligger også på IQ Option, men her er minimumskravet langt lavere enn hva som ellers er vanlig. Dette er en stor fordel for nybegynnere og gjør at du kan starte smått for å bli kjent med trading. I skrivende stund ligger minimumskravet på rundt ti amerikanske dollar eller britiske pund.

Du velger selv hvilke type valuta du ønsker å handle med. Her er det flere valgmuligheter, blant annet USD, EUR og GBP. I tillegg finner du NZD, RUB, CAD og Yuan. Det er også mulig å benytte seg av demo konto. Dette er et fint valg for nybegynnere eller de som kun ønsker å sjekke ut hvordan plattformen fungerer og hva IQ Option har å by på av funksjoner.

Betalingsløsninger

For mange er det viktig at et nettsted kan tilby en betalingsløsning som de selv er komfortable og kjent med. Det kan være slitsomt å måtte seg inn i nye betalingssystem for hvert nettsted en registrerer seg på. Heldigvis kan IQ Option tilby en rekke kjente og kjære betalingsløsninger som du nok har vært borti før. Dersom du har drivet med netthandel eller trading, vil du nok kjenne igjen noen av disse.

På nettsiden finner du en god oversikt over hvilke betalingsløsninger som er tilgjengelig. Her har du flere ulike valgmuligheter når det gjelder innskudd og uttak. Bak hvert alternativ vil du også kunne se hva minimumskravet for innskudd er på den spesifikke løsningen. Dette kan variere og endre seg over tid, og derfor er det lurt å sjekke oppi dette før du registrere deg.

For innskudd kan du i skrivende skudd benytte deg av e-lømmebøker som Neteller og Skrill. Det er også mulig å ta i bruk PayPal samt Visa- og Mastercard dersom du foretrekker dette. IQ Option kan også tilby de litt mindre kjente variantene WebMoney WME og WebMoney WMZ. Minimumskravet for disse løsningene ligger på ti euro, pund eller dollar.

Når det kommer til uttak, har du også en rekke muligheter. I likhet med innskudd vil du også her kunne benytte deg av Neteller, PayPal, Visa- og Mastercard. Disse metodene har et minsteuttakskrav på to euro, pund eller dollar. Dersom du ønsker å benytte deg av Skrill eller vanlig bankoverføring, vil grensen ligge på ti dollar, pund eller euro. Også her er det mulig å ta i bruk WebMoney WME og WebMoney WMZ.

Ulike kontotyper

I tillegg til en demo konto, har du også muligheten til å velge ulike typer kontoer på IQ Option. Dette er noe som skiller IQ Option fra andre handelsplattformer. Vanligvis finnes det ikke flere valgmuligheter på kontotyper, men dette gjør det altså på IQ Option. Her kan du nemlig velge mellom en IQ Option «Real konto» og en IQ Option «Vip Konto».

En IQ Option Real konto passer gjerne best for nybegynnere eller tradere om ikke er blitt daglig aktiv enda. Velger du denne type kontoen vil du kun behøve å gjøre et innskudd på ti dollar eller britiske pund. Det er også gode muligheter for cash back med denne type konto, og du vil få tilgang på ukentlige webinarer som gir deg tips og triks når det kommer til trading.

En IQ Option Vip Konto krever et litt høyere førstegangsinnskudd enn hva den førstnevnte kontoen gjør. I skrivende stund ligger dette minimumskravet på tusen dollar eller britiske pund. Det er selvfølgelig mulig å gjøre et høyere innskudd om dette er ønskelig. Med en VIP konto får du mange fordeler, og denne kontoen passer godt for de mer erfarne traderne.

Blant fordelene finner vi muligheten til å ta del i månedlige analysemøter for planlegging av trading strategi. Du får også tilgang på VIP-webinarer som kan komme godt med. Med en VIP konto vil du kunne nyte godt av raskere uttak, bonuser og en langt høyere cashback bonus enn hva du før med en ordiner konto. Dersom du ønsker en personlig kontoforvalter, vil dette også være en mulighet med en IQ Option VIP konto.

Konklusjon

IQ Option er en moderne og innovativ handels- og investeringsplattform. Her finnes det mange gode investeringsmuligheter samt verktøy som gjør jobben mer oversiktlig og enkel. En stor fordel med IQ Option er at det er mulig å velge hvilken type konto du ønsker å åpner. Det er tydelig at IQ Option ikke diskriminerer når det kommer til erfaring og kunnskap om trading.

Her er det nemlig mulig å ta i bruk en konto med et lavere minimumskrav til innskudd. Dette vil være nyttig for nybegynnere som enda prøver å bli kjent med trading og invester. I tillegg kan du benytte deg av en demo konto og få god hjelp gjennom et opplæringsverktøy. Dette vil vise deg hvordan du gjør enkel handel, samt hvordan du benytter deg av IQ Option sine mange analyseverktøy og tjenester.

Designet til IQ Option er preget av et moderne og innovativt selskap. Her legges det stor vekt på brukervennlighet og du vil derfor lett kunne finne frem til den informasjonen du er på jakt etter. IQ Option er en solid handelsplattform som byr på mange nyttige funksjoner og spennende investeringsmuligheter.