Lån til bolig med kryptogevinst som egenkapital

Nå for tiden er det mange som ser på muligheten for å bruke kryptogevinst som egenkapital til boliglån. De fleste banker vil imidlertid være skeptiske til å gi deg et lån hvis krypto er din eneste form for sikkerhet, noe som kom frem i en artikkel fra e24 i fjor.

Artikkelen presenterte situasjonen til Mathis Marthinsen, som ønsket å bruke kryptogevinst som egenkapital. Etter en rekke frustrerende lånesøknader, deriblant en som fikk avslag hos DNB, lyktes endelig Marthinsen når han fikk godkjenning fra Handelsbanken. Noen banker er altså åpne for å godta kryptogevinst som egenkapital.

Nedenfor skal vi gå inn på betydningen av godt dokumenterte kryptogevinster for å få godkjent dette, og rollen til en boliglånskalkulator i prosessen.

Dokumenter kryptogevinsten nøye

Når du prøver å få et boliglån med kryptogevinst som din eneste form for egenkapital, er det viktigste du kan gjøre å sørge for at gevinsten din er godt dokumentert.

Du bør ha oversikt over alle handler som er gjort, i tillegg til eventuelle andre relevante dokumenter som viser til beregning av kryptoskatt. Uten riktig dokumentasjon vil det bli svært vanskelig å overbevise en bank om å gi deg et lån.

Når det er sagt, er det ikke slik at alle banker vil godkjenne lånesøknaden din, uansett hvor god oversikt du har over gevinstene dine. Derfor gjelder det bare å sende ut søknader til flere banker, og ikke legge for mye lit på én av dem.

Bruk boliglånskalkulator som argument og forhandlingsmåte

En annen viktig faktor å ta i betraktning er rollen til en boliglåns-kalkulator. En boliglånskalkulator kan hjelpe deg med å estimere de månedlige betalingene du må gjøre for lånet, samt de totale rentekostnadene du vil betale over lånets levetid.

Denne informasjonen kan være svært nyttig når du skal overtale banken om å godkjenne kryptogevinst som egenkapital. Grunnen til det er at det vil gi et ekstra argument som viser at du vet hva lånet koster, og at du vil klare å betale det ned.

I tillegg kan boliglånskalkulatoren hjelpe deg med å sammenligne tilbud fra ulike långivere. Dermed kan du bruke dette som et forhandlingsverktøy for å få bedre rente fra banken du er i kontakt med.

Å få lån til bolig med kryptogevinst som egenkapital kan være utfordrende, men det er ikke umulig. Det viktigste du kan gjøre er å sørge for at gevinstene dine er godt dokumenterte, i tillegg til å bruke en boliglånskalkulator som et argument og en forhandlingsmetode.