Sosial trading: Alt du trenger å vite

Er du interessert i å begynne med trading, men vet ikke hvor du skal starte? Kanskje du har hørt om sosial trading og vil vite mer? Her forklarer vi alt du trenger å vite om sosial handel. Vi deler også noen tips for å velge en sosial handelsplattform som passer deg. 

Les videre for å lære mer!

Hva er sosial trading og hva menes med sosial handelsplattform?

Sosial trading tillater deg kopiere handelen til andre tradere og investorer på en sosial handelsplattform som eToro og AvaTrade. Disse plattformene lar deg se porteføljer til andre tradere, samt kommunisere med dem direkte. Du kan deretter velge å kopiere dem og automatisk replikere handelen deres på din egen konto.

Sosiale handelsplattformer er på mange måter som et sosialt nettverk. I tillegg til å følge og kopiere andre tradere, kan du også diskutere strategier med andre brukere. Du kan åpent se hvilken handel andre gjør, samt  historikk og tap/gevinst over tid. Du kan således få innblikk i strategier som tradere flest vanligvis ikke ville dele, og på den måten skaffe deg en fordel.  

Det å investere i aksjer, kryptovaluta, valuta, råvarer og andre former for trading har blitt mer spennende for nye tradere på grunn av sosial trading. Når du ønsker å investere i aksjer og opsjoner, kan sosiale handelsplattformer hjelpe deg som ikke har så mye kunnskap med å komme raskt i gang.

Er eToro beste sosiale handelsplattform?

eToro spesialiserer seg på å være en sosial handelsplattform hvor du kan kopiere andre tradere. De har også egne avdelinger som setter sammen “smarte porteføljer” som du kan kopiere, for eksempel porteføljer for krypto, gaming, fornybar energi, teknologi og så videre.

Styrken med eToro er at du har utrolig mange erfarne tradere å velge blant med forskjellige risikoprofiler. Du har svært mange muligheter for investeringer, slik at du kan skape en variert og spennende portefølje. Du kan også kopiere flere ulike tradere som spesialiserer seg på forskjellige typer investeringer.

Andre sosiale handelsplattformer som er verdt å nevne er AvaTrade. Plattformen spesialiserer seg på høyrisikotrading som CDF, krypto og forex. Alle av handelsplattformene har sine svakheter eller fordeler, og du må derfor sammenligne dem før du bestemmer deg for hvilken plattform som er best for deg.

Hvordan begynne med trading på sosial handelsplattform

For å begynne med sosial trading må du velge deg sosial en handelsplattform, og det finnes flere populære plattformer. Vi anbefaler at du tar en god titt på alle alternativer og velge den handelsplattformen som du liker best. Etter at du har valgt en sosial handelsplattform, må du opprette konto og begynne å følge andre tradere. Nå kan du både se hva tradere foretar seg og diskutere strategier med andre.

Slik begynner du med sosial trading på eToro steg-for-steg:

La oss ta en titt på nøyaktig hvordan du begynner med sosial trading på eToro. Vi har valgt å bruke eToro som eksempel som en av de mest populære sosiale handelsplattformene blant nybegynnere. Stegene kan derfor variere om du foretrekker en av de andre plattformene.

Steg 1: Opprett konto på eToro ved å angi dine opplysninger. Du kommer raskt i gang ved å opprette passord og registrere epostadressen din. Du må bare være obs på at innskuddsbegrensninger ikke oppheves før du verifiserer din identitet og adresse.

Steg 2: Sett inn penger som du kan handle for. eToro tilbyr mange forskjellige og trygge betalingsløsninger som VISA, bankoverføring og PayPal.

Steg 3: Trykk på “Finn” og skroll deg nedover siden til du finner “CopyTraders”. Trykk  videre på “Vis alle”. Nå finner du forslag til tradere og investorer som du kan følge og kopiere, inndelt i kategorier.

Steg 4: Ta en titt på profilen til dem du vurderer å følge og kopiere. Under “strøm” kan du se nyhetsoppdateringene deres. “Statistikk” lar deg se tidligere suksess og tap, mens “portefølje” gir deg god oversikt over investeringene deres. “Diagram” er også nyttig å se nærmere på.

Steg 5: Trykk på “kopier” for å imitere porteføljen deres. De fleste tradere anbefaler at du huker av for at du vil kopiere åpen handel også. Minimumsinvesteringen vil også variere fra person til person, alt etter tradingstrategien deres. Noen lar deg begynne med $200, mens andre anbefaler $1000 for at du skal få fullt utbytte.

3 tips til sosial trading: Les dette før du begynner

Før du velger en sosial handelsplattform og begynner med sosial trading, anbefaler vi at du gjør din egen research. Du bør føle deg trygg på at du vet hva sosial trading er, risikoene som er tilknyttet og hva som er riktig for deg. Her er noen tips for å komme i gang med undersøkelsene:

1. Se grundig på mange forskjellige tradere før du bestemmer deg. Sett deg inn i hvilke strategier de bruker, samt hvor godt de tar vare på “følgerne” sine. Bruk god tid på å bestemme deg. Ta også en titt på statistikken deres for å se tidligere tap og profitt over tid. 

2. Les deg opp på forskjellige typer strategier for å se hva du foretrekker. Du kan ikke bare stole på at fordi traderen handler slik, så vil den strategien være riktig for deg. For eksempel, investerer du på kort eller lang sikt? Foretrekker du kryptovaluta, eller vil du helst kjøpe aksjer i veletablerte bedrifter?

3. Ikke følg noen som driver spekulasjon eller gambling, uten å sette deg inn i den høye risikoen som medfølger dette. Det vil alltid være ditt personlige ansvar å sette deg inn i konsekvensene, selv om du kopierer andre.

Hva er risikoen med sosial trading?

Sosial trading har vært en populær måte å gjøre investeringer på en stund nå. Det kan virke som om sosial trading er en enkel og forholdsvis trygg måte å investere penger på. Det er likevel tilknyttet høy risiko med sosial trading, akkurat som for andre former for trading og investeringer.

Det finnes ingen garantier. Selv om du kopierer noen som har hatt suksess over lang tid og har masse erfaring, kan selv den dyktigste traderen gjøre feil. De kan ha gjort feil i sine beregninger og prognoser, samtidig som verden utenfor har stor innvirkning på hva som skjer på markedet.

Du bør derfor aldri investere mer enn du har råd til å tape, og du bør ikke stole blindt på dem du kopierer. Gjør alltid research og undersøkelser selv. 

Kort forklart: Dette er sosial trading

Mange synes at sosiale handelsplattformer som eToro og AvaTrade er en fin måte å komme i gang med trading, samt lære mer om investering. Plattformer for sosial trading lar deg se hva andre investorer gjør og kopiere deres handel, samt kommunisere direkte med andre brukere. 

Hvis du synes at dette høres spennende ut, anbefaler vi at du undersøker handelsplattformene nærmere. Gjør deg også kjent med risikoen med sosial trading, slik at du kan gjøre deg opp en egen mening om hva som er best for deg.